Verzending

Wat is de verzendtijd van mijn levering?

 • 3-4 werkdagen.
 • Je ontvangt vanuit Albert Heijn een bevestigingsmail. 
 • Verzendkosten zijn niet van toepassing.
 • Je ontvangt een Track & Trace per mail om het pakket te volgen zodra het product verzonden is.

Ik heb geen Track & Trace ontvangen, wat nu?

Ik heb een foutief adres /e-mail / telefoonnummer doorgegeven, wat moet ik doen?

 • Neem contact op met Kärcher, contact: returns@nl.kaercher.com.

Kan ik mijn order nog annuleren?

 • Zo lang je bestelling nog niet verzonden is, kun je je bestelling nog annuleren. Neem contact op met Kärcher via info@nl.kaercher.com of bel naar 076-7501799. Wanneer je bestelling al is verzonden dan kun je deze retourneren volgens het retourproces. 

Algemene vragen 

Hoe maak ik mijn hogedrukreiniger klaar voor gebruik?        

 • Voor de beste resultaten met de hogedrukreiniger en een probleemloze werking raden we je aan het apparaat als volgt klaar te maken voor gebruik. De tuinslang moet minimaal 7,5 meter lang zijn en volledig uitgerold vlak op de bodem liggen. Gebruik een koppeling met vrije doorstroom aan het uiteinde van de slang dat wordt aangesloten op de hogedrukreiniger. Gebruik een terugslagklep/AquaStop-koppeling om de tuinslag aan te sluiten op de kraan. Een eventuele verlengkabel voor de elektrische voeding mag niet langer zijn dan 10 meter en moet een aansluitwaarde van 13 ampère hebben. De verlengkabel moet tijdens gebruik volledig zijn uitgerold. 

Hoe maak ik mijn hogedrukreiniger winterklaar?        

 • Er kan vorstschade optreden als er tijdens perioden met vorst nog water in jouw hogedrukreiniger aanwezig is. Dit wordt niet gedekt door de fabrieksgarantie, dus berg de hogedrukreiniger altijd in een ruimte op waar het vorstvrij is en blijft.

Hoe moet ik mijn hogedrukreiniger opslaan?     

 • De hogedrukreiniger moet worden opgeslagen in een vorstvrije omgeving. Bij opslag in een garage of schuur raden we aan de hogedrukreiniger niet op de grond, maar op een tafel of bankje te plaatsen. Als verdere vorstbescherming kan je het apparaat in een deken wikkelen of in een doos plaatsen. Vorstschade wordt niet gedekt door de garantie.

De straal van de lans is niet goed. Hoe reinig ik mijn spuitlans?           

 • Laat de spuitlans weken in een warm sopje. Steek een pin in de sproeier van de lans om eventueel vuil te verwijderen dat de sproeier blokkeert. Spoel de lans onder schoon stromend water om vuil en resten schoonmaakmiddel te verwijderen voordat je de lans opnieuw gebruikt.

Hoe verwijder ik het water uit mijn hogedrukreiniger?

 • Spoel de hogedrukreiniger na gebruik altijd af, vooral als je reinigingsmiddel hebt gebruikt. Hang de aanzuigbuis voor het reinigingsmiddel in een bak met schoon water en laat de pomp ongeveer een minuut lopen met lage druk. Haal de stekker uit het stopcontact. Schakel de watertoevoer uit en druk de hendel van het hogedrukpistool in tot er geen water meer uit het hogedrukpistool komt. Verwijder zowel de zwarte hogedrukslang als de tuinslang van het apparaat. Laat het apparaat draaien tot het resterende water eruit is gelopen. Het apparaat is dan leeg genoeg en kan veilig worden opgeborgen.

Hoe ontlucht ik mijn hogedrukreiniger? 

 • Voer de volgende stappen uit om de hogedrukreiniger te ontluchten:
 1. Zorg dat de hogedrukreiniger niet is aangesloten op de elektrische voeding.
 2. Haal de hogedrukslang los van de hogedrukreiniger. Als u een Premium model hebt met een slanghaspel, haalt u het pistool los van de hogedrukslang.
 3. Sluit jouw hogedrukreiniger aan op de watertoevoer met een tuinslang van minimaal 7,5 meter lang. De slang moet volledig zijn ontrold en mag niet geknikt of gedraaid zijn.
 4. Schakel de watertoevoer in.
 5. Laat het water gedurende 5-7 minuten door het apparaat lopen.
 6. Sluit de hogedrukslang en het hogedrukpistool weer aan.
 7. Druk het hogedrukpistool in om water door de slang naar het hogedrukpistool en de spuitlans te brengen.
 8. Sluit de hogedrukreiniger weer aan op de elektrische voeding.
 9. Schakel de hogedrukreiniger in.

Wat betekent 'bar'?

 • Bar is een metrische eenheid voor druk. De druk in bar van het apparaat wordt aangegeven in de technische specificatie in de handleiding. 1 bar is gelijk aan 14,5 psi of 0,1 Megapascal of Mpa.

Kan ik mijn hogedrukreiniger gebruiken in de regen? 

 • Alle Kärcher hogedrukreinigers zijn waterdicht en daarom geschikt voor gebruik in lichte regen. We raden echter af de hogedrukreiniger langere tijd te gebruiken of bij zware regen. Het gebruik van een stroomonderbreker wordt aanbevolen en de stekker moet enigszins droog zijn. Het gebruik van verlengkabels wordt niet aanbevolen bij regenachtig weer.

Welke type waterslang moet ik gebruiken voor mijn hogedrukreiniger?  

 • Gebruik een versterkte waterslang (niet meegeleverd) met een standaardkoppeling. (Gebruik geen slangverbinding met AquaStop aan het toesteleinde van de slang.) (Minimale diameter 13 mm (1/2 inch), minimale lengte 7,5 m). Hogedrukreinigers zijn niet geschikt voor gebruik met flexibele slangen of slangen met expander-effect. De slang moet volledig zijn losgehaald van de haspel en mag niet geknikt of beschadigd zijn.

Kan ik een verlengkabel gebruiken voor mijn hogedrukreiniger?           

 • Je kan een elektrische verlengkabel gebruiken met een maximale lengte van 10 meter en aansluitwaarde van 13 ampère. De kabel moet tijdens gebruik altijd volledig zijn uitgerold.

Retour

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Binnen hoeveel dagen kan ik het product retour sturen?

 • Je kunt je bestelling binnen 14 dagen retourneren. Dit is de wettelijk bepaalde termijn van het herroepingsrecht.

Zijn er kosten verbonden aan het retour sturen van het artikel?

 • Gratis (gebruik antwoordnummer).

Ik wil een product binnen de termijn retour sturen, hoe doe ik dat?

 • Vul online het retourformulier in onder het kopje 'retourzending' om Kärcher op de hoogte te stellen van de retour. Print vervolgens het retourformulier uit en stuur deze mee in je retourverzending om het retourproces te versnellen.
 1. Gebruik de originele verpakking.
 2. Stop alle onderdelen van de zending in het pakje. Let er op dat u, in geval van een bundel-aanbieding, alle artikelen van de bundel moet terugsturen.
 3. Vermeld altijd duidelijk jouw contactgegevens en stuur deze zelfde gegevens ook digitaal door via het retourformulier via de website. Op deze manier weten wij al op voorhand dat we je pakketje binnen afzienbare tijd zullen ontvangen.
 4. Voeg een kopie van het aankoopbewijs toe aan het pakket.
 5. Sluit het pakketje stevig.
 6. Geef het pakje zo snel mogelijk, maar binnen 1 week af in het dichtstbijzijnde Post NL postkantoor. Bewaar het meegekregen verzendbewijs voor het geval dat er iets mis gaat met de zending
 7. Na ontvangst wordt het pakket gecontroleerd op volledigheid en op schade. Het retouradres is als volgt: Kärcher BV / t.a.v. Albert Heijn Retouren / Antwoordnummer 10149 / 4800 VB Breda.

Mijn product is defect/beschadigd, wat nu?

Wat is de garantieperiode op mijn aangeschafte artikel?

 • 2 jaar.

Wat zijn de garantievoorwaarden? Waar kan ik deze vinden?

Contact

E-Mail: returns@nl.kaercher.com

Telefoon: 076-7501799

Handelsnaam:   Kärcher B.V.

Website:  https://www.kaercher.com/nl/

Adres:   Brieltjenspolder 38, 4921 PJ Made